Onderzoeker Bodem en Klimaat gezocht door het Louis Bolk Instituut

Ben jij een praktijkgerichte onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om samen met de agrarische sector de stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven in beweging te krijgen? Heb je hart voor de praktijk en duurzaamheid, wil je bodemorganische stof en koolstof vastleggingen en praktische carbon farming verder op de kaart te zetten? Vind jij het leuk om van begin tot einde mee te werken aan projecten en onderzoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al meer dan 45 jaar kennis ontwikkelt voor de verduurzaming van landbouw, voeding en gezondheid. Deze drie schakels hangen sterk samen en vragen een integrale aanpak. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu op een agrarisch bedrijf is, in een gebied, of wijk. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. 

Wat ga jij als Onderzoeker Bodem en Klimaat bij ons doen? 

Als Onderzoeker Boden en Klimaat werk je in het team Bodem. Daar werken we samen met een team van onderzoekers aan duurzaam bodembeheer in de landbouw in relatie tot maatschappelijke opgaven rond klimaat, waterbeheer en het versterken van biodiversiteit. Hiervoor voeren we onderzoeksprojecten uit voor de landelijke en provinciale overheden, de EU, boeren, bedrijven en instellingen. Als onderzoeker Bodem en Klimaat ben jij in staat zelfstandig onderzoeksprojecten uit te voeren. Verder:

 • ben je gesprekspartner van zowel boer als overheden en in staat technische vraagstukken te vertalen naar relevante inhoud voor deze partijen; 
 • vormen onderzoeken rond het op peil houden van bodemorganische stof, koolstof vastleggingen en praktische carbon farming de spil van jouw werk;
 • voer je projecten uit in diverse regio’s van het land, in een uitdagende en soms praktische setting met agrariërs, bedrijfsleven, beleidsmakers en andere onderzoekers;
 • ben je verantwoordelijk voor de volledige projectcyclus en zet je naast je onderzoekskwaliteiten ook je organiserende en adviserende kwaliteiten in;
 • verzamel je monitoring gegevens, weet je deze te analyseren en schrijf je rapporten en publicaties;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers en het werven van nieuwe onderzoeksprojecten.

Wat vragen wij van jou als Onderzoeker Bodem en Klimaat?

Jij bent een ondernemende onderzoeker met minimaal 3 jaar ervaring in het werkveld van de bodem met gevoel voor de praktijk van de landbouw. Je hebt kennis van de nieuwste onderzoekstechnieken en weet deze in te zetten in je onderzoek. Door je kennis en ervaring met de problematiek rond bodem, klimaat- of water past deze functie helemaal bij jou. Je bent creatief en resultaatgericht en met een empathische houding weet je als sparringpartner te fungeren. Verder:

 • heb je een universitaire (technische) opleiding afgerond op het gebied van bodem, klimaat of plantenteelt met een sterke landbouwkundige inslag
 • ben je bij voorkeur gepromoveerd;
 • heb je een sterke affiniteit met de landbouw, met name de akker- en tuinbouw;
 • heb je kennis van technische (monitoring)tools en instrumenten en weet je daarmee om te gaan;
 • heb je goede communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling in Nederlands en Engels;
 • ben je in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker Bodem en Klimaat?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste onderzoekers. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Bij ons kom je te werken in een ambitieus bedrijf, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving;
 • een bruto salaris van €3.795,00  –  €6.210,00 per maand o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 •  de mogelijkheid om hybride te werken; 
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Onderzoeker Bodem en Klimaat worden bij het Louis Bolk Instituut? Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie voor 6 februari naar solliciteren@louisbolk.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je vrijblijvend contact opnemen met Klaas Berkhof (HR-verantwoordelijke) via telefoonnummer 06-15284060. Je kunt hem ook een WhatsApp bericht sturen. Klaas helpt je graag verder! 

Sluitingsdatum: 6 februari 

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
20-12-2022