Onderzoeker Veehouderij en Grasland gezocht door het Louis Bolk Instituut

Ben jij een praktijkgerichte onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om samen met de veehouderij de stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven in beweging te krijgen? Heb je hart voor de praktijk en duurzaamheid, wil je met jouw bodem- en graslandkennis bijdragen aan de oplossingen binnen verschillende dierproductiesystemen? Vind jij het leuk om van begin tot einde mee te werken aan projecten en onderzoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Er liggen grote uitdagingen voor de veehouderij in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven brengen grote veranderingen teweeg in de veehouderij. Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame en natuur inclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Dit zijn drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu op een agrarisch bedrijf is, in een gebied, of wijk.

Wat ga jij als Onderzoeker Veehouderij en Grasland bij ons doen? 

Als Onderzoeker Veehouderij en Grasland leid je onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, biodiversiteit, bedrijfssysteem, mineralenkringlopen en emissies. Deze projecten voer je veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Verder:

 • geef je invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise;
 • verzorg je het projectbeheer, verzamel je onderzoeksgegevens, verwerk je deze in rapporten en publiceer je de onderzoeksresultaten;
 • ben je mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten;
 • ga je inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten verder ontwikkelen;
 • ga je een voor het instituut relevant netwerk onderhouden en versterken.

Wat vragen wij van jou als Onderzoeker Veehouderij en Grasland?

Jij bent een echte verbinder die graag samenwerkt. Naast je passie voor een duurzame veehouderij ben je bekend met zowel de gangbare als meer duurzame veehouderij. Ook heb je praktische kennis van de melkveehouderij. Verder heb je ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en met presenteren voor verschillende doelgroepen. Van veehouders tot collega-wetenschappers, met jouw goede communicatieve vaardigheden komt jouw verhaal ijzersterk over! Verder:

 • heb je een universitaire opleiding, met een relevante afstudeerrichting bijvoorbeeld Animal Sciences, Plant Sciences, Organic Agriculture of Biology aan de Wageningen Universiteit of zelfde studierichting aan een universiteit in combinatie met voor deze functie relevante werkervaring; 
 • heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • heb je de drive en beschik je over een resultaatgerichte inslag; 
 • heb je ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties;
 • heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • ben je in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker Veehouderij en Grasland?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste professionals. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Bij ons kom je te werken in een ambitieus bedrijf, met een team van hardwerkende en behulpzame collega’s. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving;
 • een bruto salaris van €3.795,00  –  €6.210,00 per maand o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik;
 • de mogelijkheid om hybride te werken; 
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • een passende reiskostenregeling;
 • veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • een studiekostenregeling;
 • uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Onderzoeker Veehouderij en Grasland worden bij het Louis Bolk Instituut? Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie voor 6 februari naar solliciteren@louisbolk.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je vrijblijvend contact opnemen met Klaas Berkhof (HR-verantwoordelijke) via telefoonnummer 06-15284060. Je kunt hem ook een WhatsApp bericht sturen. Klaas helpt je graag verder! 

Sluitingsdatum: 6 februari 

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
20-12-2022