Onderzoeker Veehouderij gezocht!

Ben jij een praktijkgerichte onderzoeker die intrinsiek gemotiveerd is om samen met de veehouderij de stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsopgaven in beweging te krijgen? Heb je hart voor de praktijk en duurzaamheid, wil je met jouw veehouderij achtergrond, bodem- en/of systeemkennis bijdragen aan de oplossingen binnen verschillende dierlijke productiesystemen? Vind jij het leuk om van begin tot einde mee te werken aan projecten en onderzoeken? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut bestaat al meer dan 45 jaar en samen met bijna 60 collega’s ontwikkelen we kennis waarbij we gebruikmaken van een integrale aanpak en systeemvisie. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een stadswijk of een patiënt. Dat doen we samen met betrokkenen via participatieve methoden. Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtige natuur, een duurzame landbouw en een vitale leefomgeving.

Wat ga jij doen als Onderzoeker Veehouderij? 

Als Onderzoeker Veehouderij werk je samen met een team van onderzoekers aan onderzoek naar duurzame veehouderij. Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, biodiversiteit, bedrijfssysteem, mineralenkringlopen en emissies.

Verder:

 • ben je gesprekspartner van zowel boer als overheden en in staat technische vraagstukken te vertalen naar relevante inhoud voor deze partijen;
 • voer je projecten uit in diverse regio’s van het land, in een uitdagende en soms praktische setting met agrariërs, bedrijfsleven, beleidsmakers en andere onderzoekers;
 • ben je verantwoordelijk voor de volledige projectcyclus en zet je naast je onderzoekskwaliteiten ook je organiserende en adviserende kwaliteiten in;
 • verzamel je monitoring gegevens, weet je deze te analyseren en schrijf je rapporten en publicaties;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers en het werven van nieuwe onderzoeksprojecten.

Wat vragen wij van jou als Onderzoeker Veehouderij?

Jij bent een echte verbinder die graag samenwerkt. Naast je passie voor een duurzame veehouderij ben je bekend met zowel de gangbare als meer duurzame veehouderijsystemen. We vinden praktische kennis van de melkveehouderij een pré. Verder heb je ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en met presenteren voor verschillende doelgroepen. Van veehouders tot collega-wetenschappers, met jouw goede communicatieve vaardigheden komt jouw verhaal ijzersterk over!

Verder een aantal specifieke zaken zoals:

 • een universitaire opleiding, met een relevante afstudeerrichting bijvoorbeeld Animal Sciences, Organic Agriculture of Biologie;
 • heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • heb je de drive en beschik je over een resultaatgerichte inslag;
 • heb je ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties;
 • heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • ben je in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij jou als Onderzoeker Veehouderij?

Het Louis Bolk Instituut is op zoek naar enthousiaste professionals. Omgekeerd mag jij ook veel van ons verwachten. Je komt terecht bij een ambitieuze organisatie waar op de werkvloer geen hiërarchie heerst, maar gezamenlijkheid. Het Louis Bolk Instituut biedt ruimte voor diversiteit en gelooft dat diversiteit de organisatie versterkt.

Wij bieden jou o.a.:

 • Een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving
 • Een bruto salaris van €4.000,00 - €6.000,00 per maand o.b.v. een fulltime dienstverband (38 uur)
 • 8% vakantiegeld en je kunt middels het keuzemodel loonbestanddelen uitruilen
 • Een ideaal te bereiken werklocatie in Bunnik per auto of openbaar vervoer
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden
 • 25 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband
 • Goede pensioenregeling
 • Een passende reiskostenregeling
 • Een studiekostenregeling
 • Uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Solliciteer direct!

Stuur je sollicitatie naar solliciteren@louisbolk.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je vrijblijvend contact opnemen met het secretariaat op 0343-523860 of info@louisbolk.nl

Solliciteer

Naam
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf.
Privacy policy
Open Doel van de verwerking van persoonsgegevens configuratie-instellingen

In deze privacyverklaring leest u hoe het Louis Bolk Instituut (LBI) om gaat met uw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het LBI houdt zich aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het is het beleid van het LBI om alleen persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Over dit doel zal zo helder en transparant mogelijk gecommuniceerd worden op het moment van de verzameling van gegevens. Het LBI beperkt zich tot bewaren van die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt en verzameld.

We gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. We zullen nooit persoonlijke informatie openbaar maken of doorspelen aan derden zonder uw schriftelijke toestemming, tenzij dit van rechtswege geëist wordt. Passende organisatorische en technische maatregelen zijn genomen om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Er is een procedure die voor alle medewerkers beschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens inclusief een protocol 'datalek'. In een register wordt van verzamelde persoonsgegevens het datatype bijgehouden en wordt per datatype beschreven met welk doel, welke bewaartermijn en op welke beveiligde locatie de gegevens worden bewaard.

Alle medewerkers van het LBI zijn op de hoogte gebracht van het beleid omtrent privacy en bescherming van persoonsgegevens.

U heeft het recht om te vragen om inzage in, en correctie of verwijdering van uw gegevens. U kunt een verzoek richten aan de Managing Director, zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen om u adequaat te identificeren.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Bij het bestellen van publicaties worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen en bewaard voor het verzorgen van uw bestelling. Wij kunnen u benaderen voor gelijksoortige producten en diensten van het LBI als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief bewaren wij uw emailadres en eventueel uw naam. Al deze gegevens zijn overigens niet gekoppeld aan een cookie. U kunt zich altijd afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Gegevens die het LBI verzamelt in het kader van onderzoek zullen geanonimiseerd en enkel voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Per onderzoek wordt duidelijk gecommuniceerd over het doel en de verwerking van de gegevens en daarnaast over eventuele andere zaken als frequentie van contact. Altijd zal explicit toestemming worden gevraagd voor verzamelen van gegevens ten behoeve van het desbetreffende onderzoek.

Geplaatst op:
07-11-2023