Factsheet: De Gezonde Smikkelweek en voedseleducatie op de BSO

Marieke C.E. Battjes-Fries, Femke A. Hoefnagels. 2021. Factsheet: De Gezonde Smikkelweek en voedseleducatie op de BSO. Louis Bolk Instituut, Bunnik.
Pagina's / pages: 2
Download (pdf, 0.24 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

In juli 2021 heeft Spoony samen met Jong Leren Eten Noord-Holland, Van Kekem Fruit en ProeVkantoor de ‘Gezonde Smikkelweek’ georganiseerd. Tijdens de zomervakantie ontvingen 120 BSO-locaties in Noord-Holland een krat met drie kook-, ontdek- en eetactiviteiten waarmee kinderen op groenten-ontdekkingstocht gingen. Ook kregen de kinderen een kook- en speelpakket mee naar huis. Het Louis Bolk Instituut heeft deze Smikkelweek geëvalueerd, met als doel inzicht te krijgen in hoeverre de Smikkelweek succesvol was en geïnventariseerd in hoeverre de BSO een geschikte setting is voor het aanbieden van voedseleducatie in het algemeen.

Trefwoorden in Nederlands: Gezonde Smikkelweek, buitenschoolse opvang, BSO, voeding, groente, voedselaanbod, voedseleducatie