Werken aan diversiteit in tarwe en groenten

Voor meer variatie op het veld, in het winkelschap en op het bord

Edwin Nuijten, Edith T. Lammerts van Bueren. 2016. Werken aan diversiteit in tarwe en groenten: Voor meer variatie op het veld, in het winkelschap en op het bord. 2016-030 LbP. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 20
Type: Rapport
Download (pdf, 1.25 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Divers en Dichtbij: een onderzoeksproject gericht op meer variatie en diversiteit op het land, in het winkelschap én op het bord van de consument. Door zaadvaste groentenrassen en tarwepopulaties te testen met telers en consumenten zijn onderzoekers van het Louis Bolk Instituut erin geslaagd een aantal interessante rassen voor de biologische en biodynamische teelt te selecteren.

"

Het driejarige project Divers en Dichtbij (2014-2016) is een initiatief van Estafette Odin BV, en is uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van het Louis Bolk Instituut, de biodynamische producenten GAOS in Swifterbant, De Groenen Hof in Esbeek en de Maatschap Dames en Heren Vos in Kraggenburg, en de biologische bakkerij Van der Westen.

Trefwoorden in Nederlands: veredeling, tarwe, groenten, biologische teelt, biodynamische teelt
Tweede taal / secondary language Engels
Abstract / summary in English:

Diverse and Locally Produced was a research project aimed at increasing crop and food diversity, from farms to shop shelves to consumers' plates. By testing open-pollinated wheat and vegetable varieties together with growers and consumers, researchers of the Louis Bolk succeeded in selecting a range of promising varieties suitable for organic and biodynamic crop production.

"

The project Diverse and Locally Produced (2014-2016) was initiated by organic wholesaler Estafette Odin BV, and was conducted together with the Louis Bolk Institute, three biodynamic growers (Maatschap Vos, GAOS and De Groenen Hof) and organic bakery Ad van der Westen BV.

Keywords in English: organic crop breeding, wheat, vegetables, organic crop production, biodynamic crop production