Zoektocht naar de betere boon

Moderne consument vraagt om nieuwe plantaardige eiwitproducten

Udo Prins. 2016. Zoektocht naar de betere boon: Moderne consument vraagt om nieuwe plantaardige eiwitproducten. Ekoland. Maart. van Westering, Baarn. Maart 2016.
Pagina's / pages: 2
Download (pdf, 0.64 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Ons moderne op dierlijk voedsel gebaseerde eetpatroon vraagt om een transitie naar plantaardige eiwitten. De weg terug naar capucijners en bruine bonen is echter niet gemakkelijk. Dus zoekt Louis Bolk Instituut in Europees verband naar nieuwe plantaardige eiwitproducten.

Trefwoorden in Nederlands: lupine, plantaardige eiwitten, veredeling, Protein-2-Food (P2F), veldbonen, vleesvervanger, gezondheid
Tweede taal / secondary language Engels
Abstract / summary in English:

Our modern diet is heavily based on animal products and requires a shift towards plant-based proteins. However, going back to peas and beans is not easy. The Louis Bolk Institute, together with European research partners, is therefore searching for new plant protein products.

Keywords in English: lupin, plant proteins, plant breeding, Protein-2-Food (P2F), field beans, meat replacement, health